Arteco
Producent van koelvloeistoffen

Arteco is een in 1998 opgerichte joint venture van de oliemaatschappijen Chevron en Total. In België produceert het koelvloeistoffen (vooral onder private label) voor de auto-industrie. Sinds 2009 verkent de Europese marktleider ook Azië en de Pacific regio, het Midden-Oosten en Afrika.

www.arteco-coolants.com

Een aangename werkomgeving motiveert de medewerkers en verhoogt hun betrokkenheid.
Fotobehang met quotes van Henry Ford.
We printten fotobehang met beelden van de vliegenierster en wisselden die af met kleurrijke foto's van haar bestemmingen en met quotes van Henry Ford, boegbeeld van de auto-industrie.

Arteco neemt een vliegende start

Verhuizen is altijd spannend. Ook voor Arteco. De producent van koelvloeistoffen voor de (auto-)industrie nam recent zijn intrek in een nieuw gebouw in Gent en liet zich door het adres inspireren om het gepast aan te kleden. Zegt Amelia Earhart u iets?

Onze designers ontwierpen een cover die de lezer naar binnen trekt. Letterlijk. Het logo van Arteco is in het titelblad uitgesneden en biedt een doorkijk naar een imposante natuurfoto.
Ook in de rest van het rapport besteedde D’M&S de grootste zorg aan een aantrekkelijke vormgeving. Met titels op grote foto’s, goed leesbare fonts en sprekende iconen.

Arteco publiceert elegant milieurapport

Rapporten van ondernemingen over ‘Sustainability & Corporate Social Responsibility’ zijn doorgaans weinig inspirerende lectuur. Maar voor de Europese marktleider in koelvloeistoffen voor auto’s is duurzaamheid meer dan een fait divers. Arteco, een joint venture van Chevron en Total, zocht een manier om zijn milieubeleid echt te laten doordringen.

De opvallende conceptvisual moet de automotive industrie ervan overtuigen Arteco coolants te gebruiken. In de motoren van een vrachtwagen, dumptruck, auto of bus kan het er immers behoorlijk heftig aan toegaan.

Nieuwe conceptvisual voor Arteco 

Voor Arteco ontwikkelden we een nieuwe conceptvisual. Deze lag perfect in de lijn van de vier overige visuals waarmee we de Europese marktleider in koelstoffen voor de automobielindustrie eerder al op een originele manier in beeld brachten.

 

De website van autokoelstoffenfabrikant Arteco werd recentelijk omgetoverd tot een krachtig online platform.
Elk product kreeg z'n eigen SEO-geoptimaliseerde productpagina, om zo snel gevonden te worden. Ook werd elke pagina voorzien van een call-to-action.

Een krachtig platform voor Arteco

Arteco, fabrikant van autokoelvloeistoffen, wou de impact op klanten en prospects optimaliseren. De corporate website werd daartoe omgebouwd naar een krachtig online platform. Functionaliteit, optimaal surfcomfort en traffic analyse stonden hierbij centraal.

Campagnebeeld voor de brand activating b2b-campagne in India en China
Om de naamsbekendheid van Arteco in India op te drijven ontwikkelden we een opvallende visual met een al even straffe slogan

Het vuur in Arteco

Koelvloeistoffen in de automobielindustrie aan de man brengen in China en India: dat was wat Arteco van D’M&S verlangde. Met een coole brand activating-campagne, aangedreven door een vurige visual, kreeg de naamsbekendheid van de joint venture tussen Chevron en Total een boost. Met ads in vakmagazines sloeg de vlam in de pan.

Het nieuw ontwikkelde beeld gebruikt voor advertentie in Chinees vakmagazine
Conceptbeeld met knipoog naar het uitgebalanceerde effect van de Arteco-producten
Conceptbeeld met focus op 'coolants' voor vrachtwagens en dumptrucks
Conceptbeeld met focus op 'coolants' voor vrachtwagens en dumptrucks

Bigger, cooler, Arteco

Na een campagne voor personenwagens op de Chinese en Indiase markten, was Arteco klaar om zijn koelvloeistoffen ook voor vrachtwagens en dumptrucks te promoten in beide landen. D’M&S leverde krachtige, marktspecifieke campagnebeelden die de troeven van de ‘coolants’ optimaal uitspeelden.