Sport verbindt. Sport is emotie. Passie. Beleving. Sport scoort bij een breed publiek én in de media. En dat creëert kansen voor bedrijven die hun (merk)naam top of mind willen krijgen. Met de juiste dosis sportmarketing helpen wij je meer power aan je brand te geven en de band met je medewerkers of relaties te versterken. Let’s go!

Ga voor meer brand awareness en fans

Sportmarketing is een term die vele ladingen dekt. Het heeft grosso modo betrekking op de volgende marketingactiviteiten:

 • De promotie van sportteams en -evenementen.
   
 • Het vermarkten van producten of diensten waarbij sportteams, -evenementen of individuele sporters ingezet worden als merkambassadeurs.
   
 • De promotie van de sport om meer mensen te laten participeren binnen een bepaalde sporttak.

 

Versterk je merkbekendheid en win overtuigde fans van je merk

Wij mikken met sportmarketing vooral op het genereren van meer brand awareness, het versterken van je merkimago en het winnen van overtuigde supporters van je brand. We verbinden merken met de juiste sport en gaan altijd voor goud!

En wat is het plan?

Je koppelt niet zomaar een merk aan een sport. Er moet een match zijn. Het verhaal moet kloppen. Het DNA van je brand moet passen bij dat van de ploeg of sporter die jouw merk uitdraagt. Daarom maken we eerst een marketing- en sponsorplan op waarbij we jouw publiek en ambities in kaart brengen en linken met interessante kandidaten. Pas daarna onderzoeken we hoe we de ‘go to market’ concreet kunnen invullen om jouw doel te bereiken.

De ROI? Meten is weten!

Het voordeel van sportmarketing is dat je het effect van je inspanningen nauwkeurig kan meten.

 • Sportgerelateerde topics behoren tot de populairste accounts op social media. Een eenvoudige scan leert je al snel hoe vaak je merk wordt gedeeld, organisch en spontaan.
   
 • Met de juiste tracking tools genereer je snelle, heldere en meetbare reacties van volgers op social media, via remarketing, …

 

Sportevents versterken de teamspirit

Sportmarketing gaat voor ons veel verder dan branding. We gebruiken sport en onze contacten in de sportwereld ook om live events te organiseren.

Een sportieve teambuilding voor je medewerkers die de groepsgeest een boost geeft? Een bedrijfsevent dat je klanten een first row experience serveert op een groot sportevent?

Onze eventteams gaan tot het uiterste om je employer branding of customer loyalty te doen pieken!

Enkele cases

Sportmarketing kent voor ons geen geheimen. Al meer dan 35 jaar zetten we sport in om merken beter te doen presteren, met alle mogelijke middelen. Laat je hier inspireren door enkele van onze succesvolle cases.

Tarteletto

Om de Tarteletto taarten extra naamsbekendheid te geven, was wielersponsoring het ideale recept.

Danilith

Nokere Koerse? Wij (en Danilith) zijn alvast grote fan van de manier waarop deze fijne Vlaamse wielerklassieker zich elk jaar weer in de kijker rijdt.  

Ook aan de slag met sportmarketing?

Benieuwd hoe je sport en alles er rond kan inzetten om jouw merk te versterken? Contacteer Pieter, expert voor jouw live communication & sportmarketing.

Neem contact op