Product Informatie Management tool

In digitale tijden, waarin e-commerce dagelijkse kost is en mensen toegang hebben tot een overvloed aan productinformatie, is een correct beheer van je productgegevens essentieel. Een PIM-tool kan je als bedrijf of organisatie daarbij helpen.

Wat is een PIM?

Een Product Information Management (PIM) systeem is een digitale bibliotheek waarin je alle informatie over je producten op één plaats centraliseert. Meer dan louter een database is deze tool een dynamisch ecosysteem waarmee je makkelijk en overzichtelijk productinformatie kan bijhouden, structureren, bijwerken en delen over diverse digitale platformen en kanalen.

Vertel ons jouw uitdaging

Wij hebben de juiste PIM-technologie voor jou

De technologieën die we gebruiken voor het ontwikkelen van een PIM-tool op maat, variëren van Java, .NET, Python of PHP voor de back-end ontwikkeling tot, aan de front-end kant, HTML, CSS en JavaScript (vaak met frameworks zoals React of Angular) om een zo gebruiksvriendelijke interface te creëren.

Integratie met bestaande processen en tools

API’s (Application Programming Interfaces) spelen bovendien een cruciale rol in de integratie met andere systemen zoals ERP, CRM en e-commerce platformen. Zo’n integratie garandeert een soepele informatieflow tussen verschillende bedrijfsonderdelen.

Vertel ons jouw uitdaging

De kracht van PIM

Een PIM-systeem verzekert de kwaliteit van de productinformatie. De info die je via je website of een applicatie ter beschikking stelt van je doelgroepen is dankzij PIM immers altijd up-to-date. Dat leidt tot een betere klantbeleving, hogere conversieratio’s en een sterkere marktpositie. Bovendien is het voor je medewerkers een stuk efficiënter werken: alle content wordt gecentraliseerd in één systeem. Duidelijkheid troef!

Verkoop je veel online, business-to-consumer of business-to-business, dan is een PIM-tool vandaag onmisbaar om je sales in goede banen te leiden.

Check de voordelen:

  • Consistentie en kwaliteit: Een PIM-tool zorgt ervoor dat je productinformatie overal consistent en van hoge kwaliteit is.
  • Efficiëntie: Je hebt met PIM minder tijd en middelen nodig om alle productinformatie te beheren.
  • Schaalbaarheid: Groeit je productassortiment? Komen er nieuwe producten bij? Gaan er oude uit? Met PIM bewaar je altijd de controle over je productgegevens.
  • Betere klantbeleving: Met PIM verbeter je de klantervaring door accurate en gedetailleerde productinformatie aan te bieden, in de taal van de klant.
  • Meertalige ondersteuning: Met een PIM-tool kan je eenvoudig productinformatie in meerdere talen beheren en aanbieden. De productinformatie kan daarbij zelfs aangepast worden aan de culturele en sociale do’s & dont’s van een lokale markt.

Hoe kunnen we je helpen?

Wil je graag eens praten over hoe we jouw organisatie digitaal kunnen helpen accelereren? Laten we erover praten.

Maïkel


 

Bij verzending stem je in met zowel ons privacybeleid als de reCAPTCHA bescherming van deze site met de Google Privacy Policy en Terms of Service.