In volle energiecrisis lanceerden we de nieuwe website van de Belgische Federatie der Brandstoffenhandelaars, kortweg Brafco. We maakten er een toegankelijk en makkelijk te beheren digitaal platform van waar iedereen, professional en particulier, content op maat kan tanken.

Drupal 9 website en nieuwe content

Brafco behartigt al sinds 1946 de belangen van ondernemingen actief in de handel en de distributie van brandstoffen, motorbrandstoffen, smeermiddelen en aanverwante producten.

De federatie vertegenwoordigt in ons land meer dan 90 procent van de markt en is daarmee de meest representatieve beroepsorganisatie van onafhankelijke operatoren in de sector.


Omdat de federatie zich digitaal sterker wilde profileren, gaven we de bestaande Drupal 7 website een upgrade naar Drupal 9. We leidden het migratietraject in goede banen en zorgden voor een futureproof look-and-feel en aangepaste content. Het platform reikt bezoekers vandaag alle informatie over brandstoffen op een blaadje aan.

Of je nu lid bent of (nog) niet, journalist of particulier. Dankzij het aantrekkelijk UX/UI-design en de heldere navigatie kom je snel op de juiste plaats en bij de juiste content terecht.

Handige features

Om de content extra toegankelijk te maken, voorzagen we enkele handige features. Zo kan je makkelijk de officiële maximumprijzen per brandstoftype opzoeken, evoluties checken en de databank met de dagelijkse, maandelijkse of jaarlijkse maximumprijzen vanaf het jaar 2000 raadplegen.

Een handelaar of tankstation in België nodig?

Via de dealer locator heb je er direct een gevonden. Gewoon de locatie ingeven et voilà. Wil je de vinger aan de pols van de energiemarkt houden? Brafco bedient je op je wenken met een nieuwssectie waarin je dankzij de filterfunctie vlot artikels en berichten kan selecteren. Heel wat van die info is voorbehouden voor de leden. Inloggen of lid worden, is dus de boodschap.


Dezelfde filterfunctie en logindrempel hebben we ook in het documentencenter ingebouwd. Nieuwsgierige niet-leden worden hierdoor nog meer aangespoord zich aan te sluiten als ze een bepaald document willen downloaden.

Pressroom

Voor de pers, ten slotte, maakten we een aparte pressroom op het platform. Daar kunnen journalisten alle recente persartikels van Brafco consulteren. Een filterfunctie zet hen in geen tijd op weg naar de juiste informatie.

Benieuwd?

Tank gerust inspiratie voor de digitale transformatie van jouw platform op

www.brafco.be