In een geglobaliseerde wereldeconomie moet je als bedrijf meer dan ooit internationaal communiceren, over de grenzen heen. Maar hoe doe je dat? Op basis van 30 jaar ervaring met klanten die wereldwijd actief zijn, lichten we hier een tipje van de sluier op.

Bedrijven verruimen blik op de wereld

Ondernemingen krijgen vandaag alle opportuniteiten om nieuwe markten te verkennen en hun grenzen te verleggen. Tegelijk gaan lokale bedrijven steeds vaker op in internationale groepen om sterker te staan in een geglobaliseerde economie.

  • Welke gevolgen heeft globalisering op je marketing en communicatie?
  • Hoe leg je binnen een internationale merkenstrategie lokale accenten?
  • Hoe target je doelgroepen heel gericht en met respect voor hun cultuur?

Onze internationale klanten in de food, retail, construction, pharma, … leggen in hun globale communicatie lokale accenten.

Stem je communicatie af op lokale doelgroep

Het ene land is het andere niet. Doelgroepen in Amerika vragen dan ook een andere aanpak dan die in Azië. Gerichte targeting is daarom essentieel. Voeling met de doelgroepen en de lokale gebruiken, de taal en de (beeld)cultuur helpt je bovendien zonder misverstanden en respectvol te communiceren en een optimale merkbeleving te creëren.

Haal een expert in huis

Met onze crossmediale marketing- en communicatieaanpak zetten we al meer dan 30 jaar klanten internationaal op de kaart. Hiermee kunnen we je helpen:

  • Internationale advertentiecampagnes
  • Promotie op vakbeurzen in het buitenland
  • Web development, online marketing en content creatie
  • Lokale adaptatie van global brand stories
  • Evenementen in het buitenland

Onze opzet is altijd om binnen een internationale scope creatieve communicatie te ontwikkelen die lokaal de aandacht trekt van – en correct begrepen wordt door – de juiste doelgroepen.

En hoe doet jouw bedrijf het in de wereld?

Ook nood aan marketing- en communicatieadvies om je bedrijf internationaal te profileren en lokaal eruit te springen? Laten we eens afspreken.

Enkele cases