Metalen platen plooien, ponsen en snijden. LVD uit het West-Vlaamse Gullegem is daarin absolute wereldtop. En dat maakte de producent van plaatbewerkingsmachines in de aanloop naar de vakbeurs EuroBLECH in Duitsland nog eens fijntjes duidelijk.

Flexibiliteit troef

Bij LVD draait alles rond flexibiliteit. Met zijn automatiseringsoplossingen en lasersnij-, plooi-, pons- en softwaretechnologieën kan het de meest uitdagende opdrachten aan. Ruw metaal (bare metal) plooit zich dankzij de plaatbewerkingsmachines in een oogwenk in de gewenste vorm. Naar aanleiding van EuroBLECH, de grootste Europese vakbeurs in de sector, wilde LVD die expertise en flexibiliteit extra in de spotlights zetten.

Gracieuze vormgeving

Om zijn (product)communicatie eruit te laten springen, koos LVD voor een aparte beeldvorming: een ballerina in een gracieuse pose, met het volledig in metaalkleur gespoten (naakte) lichaam achterover gebogen en de armen sierlijk uitgestrekt. Het beeld symboliseert de soepelheid en veelzijdigheid van de machines en oplossingen die LVD aanbiedt. De slogan, ‘Bring bare metal to life’, benadrukt nog meer dat LVD ruw (naakt) metaal doet leven en zijn klanten een verrassend flexibele service aanreikt. Heldere communicatie die niets aan de verbeelding overlaat.

Van fotografie tot design

Het beeld van de ballerina dat we in de fotostudio lieten shooten (het model werd van kop tot teen gebodypaint) gebruikte LVD op de draagtas die het tijdens EuroBLECH uitdeelde en sierde ook enkele productadvertenties. Wij ontwierpen alle tools conform de huisstijl en zorgden er zo mee voor dat de LVD communicatie een staande ovatie kreeg.