Welk online marketingbureau past bij jouw online profiel?

Een performante online communicatiestrategie is onmisbaar om zich als modern bedrijf op de kaart te zetten. En omdat de meeste zoekopdrachten worden uitgevoerd via Google en YouTube maar ook kanalen als Facebook en Pinterest, … zich steeds sterker als search engine profileren, zorg je er maar beter voor dat je goed in alle zoekresultaten scoort. Makkelijker gezegd dan gedaan?

Kies de juiste online marketing aanpak

Alleen focussen op de juiste zoektermen voor je website, voldoet al lang niet meer. Je site moet een attractief online platform zijn, gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk vormgegeven. Search engine optimized (SEO) natuurlijk en, om nog meer online zichtbaarheid te creëren, gepromoot met een SEA-campagne. Wil je meer online traffic genereren door bezoekers optimaal te informeren met de juiste content en hen, ten slotte, te converteren? Maar weet je niet hoe je dat moet klaarspelen? Dan is het slimmer om de online marketing uit te besteden aan een online marketingbureau. Om het juiste online marketingbureau te vinden dat voldoet aan jouw eisen, vergelijk je best eerst het aanbod.

Wat doet een online marketingbureau?

Online marketing is een overkoepelende term voor een breed gamma aan diensten die je internetactiviteiten naar een hoger niveau kunnen tillen. Populaire vormen van onlinecommunicatie zijn e-mail marketing en online advertising op social media, in zoekmachines zoals Google, Bing en YouTube, op het display netwerk van Google enz. Naast zoekmachine adverteren (SEA: search engine advertising) is zoekmachine optimalisatie (SEO: search engine optimization) een ander voorbeeld van zoekmachinemarketing. Gecombineerd met content marketing en technieken zoals remarketing en conversieoptimalisatie kan een online marketingbureau je zeker helpen om de juiste online marketingstrategie te bepalen waarmee je erin slaagt de juiste doelstellingen te behalen.

Wat kan een online marketingbureau voor jou betekenen?

Na een grondige analyse van de doelstellingen van je website, wordt duidelijk of je nood hebt aan een professionele partner in onlinecommunicatie. De sterkte van een online marketingbureau is het opstellen van een realistische onlinestrategie om je gewenste doelstellingen te bereiken. Deze strategie heeft altijd drie doelen:

  • Online bekendheid verbeteren: eenzelfde herkenbare strategie gebruiken op alle onlinekanalen verhoogt de naambekendheid en versterkt het merk.
  • Traffic genereren: meer, maar vooral de juiste bezoekers aantrekken op jouw website die zullen converteren.
  • Bezoekers sturen naar belangrijke acties door je website gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk te maken en te voorzien van goede content en call to actions.

Hoe kies je een online marketingbureau?

Waarop moet je letten bij je keuze voor een online marketingbureau? Hou rekening met deze 4 tips:

  1. De belangrijkste factor is uiteraard expertise. Je wilt dat jouw website expertise uitstraalt en de vooropgestelde doelstellingen behaalt? Ga dan in zee met een online marketingbureau met ervaring, zowel in zijn vakgebied als in jouw sector. Een partner die het volledige plaatje aanbiedt is daarbij het best geplaatst om je online top of mind te maken.
  2. Verdiep je in een aantal online marketingbureaus en vergelijk. Door de pro’s en contra’s af te wegen, voel je al snel welk online marketingbureau het juiste profiel heeft.
  3. Volg de interessantste online marketingbureaus op de social media en check hun website. Zo krijg je makkelijk een duidelijk beeld van hoe het online marketingbureau omgaat met de klanten en welke services het te bieden heeft.
  4. Maak een afspraak en vraag een offerte aan. Durf vragen te stellen: wat maakt jouw online marketingbureau uniek en anders dan de anderen? Want uiteindelijk wil je niet betalen voor het bekendste online marketingbureau, maar voor het online marketingbureau dat jou het beste resultaat zal opleveren.

Waarom kiezen voor D’M&S Communications?

D’M&S Communications is een full-service communicatie- en reclamebureau dat met plezier jouw website een boost geeft. Ons performance marketingteam begint met een doorgedreven analyse van je huidige online aanwezigheid op het internet. Op basis van onze bevindingen en je online doelstellingen stippelen we een uitgekiende online marketingstrategie uit. Op maat en aangepast aan het doelpubliek. We rapporteren op regelmatige basis, in klare taal, meetbare resultaten. Aan de hand van de behaalde resultaten wordt de aanpak en strategie ‘hands on’ bijgestuurd. Glashelder, recht naar het doel: planning, uitvoering, rapportering, opvolging. D’M&S heeft alle specialisten in huis om ook van jouw website een succesverhaal te maken.

Op www.dms.be/crossmediale-communicatie leer je meer over het strakke plan van D’M&S en over hoe wij jouw bedrijf een online boost kunnen geven. Scroll door onze cases (zoals Gyproc, Wilink en Danilith) en laat je inspireren door onze originele concepten en unieke aanpak.