Eigenaars van een webshop zijn steeds op zoek naar manieren om de klantervaring te verbeteren. Nu de klant het product niet kan aanraken of voelen, worden bedrijven steeds creatiever. In het begin werkten ze met een productlijst met gedetailleerde specificaties over het product. Later zorgden afbeeldingen al snel voor verbetering. Vandaag zetten ze in op video. 

Volgens het gezegde zegt een beeld meer dan duizend woorden. Maar hoeveel zegt een video? 

 

Waarom video zo krachtig is

Alhoewel een reeks afbeeldingen vanuit verschillende standpunten nuttig kan zijn, biedt video meer perspectief. Een video geeft namelijk een beter inzicht in de toepassingen van een product in real life, omdat klanten kunnen zien hoe het product effectief gebruikt wordt.   

Online shoppers doen in hun zoektocht vaak een beroep op YouTube voor recensies en testimonials. Zeker wanneer het om een grote investering gaat. In 2020 besloot Google om YouTube video's op te nemen in de organische zoekresultaten. Omdat die video’s nu ook verschijnen wanneer iemand online naar productinformatie zoekt, kan je bezoekers via die video’s naar je website leiden. 

 

Andere voordelen van video 

Video kan bij marketing op heel wat manieren gebruikt worden. Wanneer een klant bijvoorbeeld een product bekijkt op je website, kan je hem retargeten op een platform zoals Facebook door de testimonial video voor datzelfde product in zijn feed af te spelen. 

Je kan video's ook gebruiken voor Facebookadvertenties of e-mailmarketing. Stel je voor dat een klant een aankoop op je website bijna afrondt, maar op het laatste moment toch afhaakt. Zo zou je kort daarna een reeks geautomatiseerde e-mails kunnen laten versturen met daarin videoreviews van klanten die beschrijven hoe jouw product hun leven heeft veranderd. Zou dat niet krachtig zijn? 

 

Hoe begin je eraan? 

Als je je eigen producten verkoopt, is het vrij eenvoudig. Je kan video's maken waarin je laat zien hoe je het product maakt, je kan producten weggeven aan influencers in ruil voor een review op hun social media of je kan video's maken over hoe je je product het beste gebruikt. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Ben je een online reseller, dan heb je de producten niet bij de hand en moet je dus iets creatiever zijn. Je kan contact opnemen met vroegere klanten en hen om een video testimonial vragen. Je kan ook de fabriek van je leverancier bezoeken en een walkthrough video maken waarin je laat zien hoe het product achter de schermen wordt gemaakt, een boost voor je geloofwaardigheid. 

 

Je hebt een aantal video’s, wat nu? 

De volgende stap is om je video's te publiceren op YouTube en de mensen de weg te tonen naar je website. Via een link in de beschrijving voeg je de video's toe aan je marketingcampagne. Vergeet zeker niet de video's toe te voegen op de pagina's waar het verschil wordt gemaakt. Zelfs een paar video's kunnen de customer journey vergemakkelijken en meer traffic naar je website genereren vanuit zowel Google als YouTube. Daarnaast zal ook de conversion rate bij je bestaande klanten de lucht in schieten en het conversiepercentage van de bestaande shoppers verhogen. 

Voeg regelmatig nieuwe en creatieve video's toe voor een blijvend effect. Dit geeft je een voorsprong op de concurrentie. De routine voor het vragen van video testimonials kan je zelfs automatiseren. Zet bijvoorbeeld een e-mailcampagne op die na 30, 60 of 90 dagen na levering naar de klant wordt uitgestuurd, afhankelijk van hoe lang de klant het product gebruikt. 

Video is echt booming. Neem video mee in je marketingstrategie en kijk een jaar later terug op de groei die je ermee hebt gerealiseerd. 

Meer te weten komen over video?
Of hoe je een e-commerce platform opzet?
Neem dan gerust even contact op met onze specialisten.