In navolging van MyRockfon lanceerden we voor Rockpanel een gelijkaardig digitaal engagementsplatform voor installateurs van gevelpanelen. We verzorgden de ontwikkeling en de volledige communicatie om MyRockpanel te promoten. Eerst in Nederland… 

Meer loyalty, hechte community

Rockpanel wilde zijn installateurs in Nederland aan zich binden. Connecteren met het oog op een sterkere brand loyalty was de boodschap. Tegelijk wilde de producent van gevelpanelen een groter communitygevoel creëren bij de installateurs door hen samen te brengen en op de hoogte te houden van wat er leeft in hun markt. Last but not least zocht Rockpanel een extra contacttool en meer waardevolle leadgen data waarmee hun salesteam de verkoop nog beter kon afstemmen op de behoeften van de klant.

MyRockpanel: een digitaal engagementsplatform 

In navolging van het MyRockfon loyalty plaform dat we eerder voor Rockfon hadden ontwikkeld, maakten we nu een digitaal platform voor installateurs van de Rockpanel gevelpanelen. Op my.rockpanel.nl kunnen die vandaag onder andere ervaringen delen, trainingen en opleidingen volgen, snel de laatste nieuwtjes oppikken en technische productinfo vinden. Connecteren? Informeren? Een hechte community creëren? Check-check-check!

Het platform verhoogt het engagement bij de installateurs en verzamelt leadgen data voor de sales van Rockpanel. 

Launch Video

Hoe MyRockpanel precies werkt, legden we uit in een korte animatievideo. Via andere kanalen zoals social media, e-mailings en flyers maakten we het platform verder bekend bij de professionele doelgroep.

Sparen voor cadeaus uit de webshop

Het gebruik van het platform stimuleren? Daarvoor is een spaarsysteem ideaal! Door online trainingen te volgen, foto’s en pakbonnen op te laden, … verzamelen installateurs Vulkaanpunten. Die kunnen ze in de webshop omruilen voor allerhande tools en gadgets.  

PWA maakt website & app één

Het platform ontwikkelden we als een progressieve web app (PWA) of, kort gezegd, een website die zich gedraagt als een app. Waarom? Zo creëren we een consistente user experience over alle toestellen. Of je nu via je webbrowser of je telefoon naar het platform gaat, de lay-out benut steeds het volledige scherm zonder de user experience te veranderen. Bovendien maakt het voor Rockpanel de integratie van nieuwe content een pak gemakkelijker. Installateurs kunnen snel via hun telefoon een foto van hun project opladen. Deze verschijnt dan automatisch op de desktop- en mobiele versie.

MyRockpanel met succes gelanceerd in Nederland

In de eerste week na de lancering van MyRockpanel vonden al heel wat installateurs de weg naar het platform. Zo zijn we meteen een grote community aan actieve gebruikers aan het opbouwen. Wordt vervolgd.