In het hart van Brugge ligt Brouwerij De Halve Maan, thuishaven van wereldwijd bekende bieren zoals Brugse Zot, Sportzot, Straffe Hendrik en Blanche De Bruges. Bij zo’n sterk internationaal merk hoort natuurlijk een website die een internationaal publiek aanspreekt. Wij trakteerden de brouwerij daarom op een volledig nieuwe, drietalige website die bezoekers laat proeven van de rijke familietraditie en het authentieke karakter van De Halve Maan. Santé!

Traditie in hedendaags design

De Halve Maan is een bruisende brouwerij die trouw blijft aan zijn Brugse roots. En dat is duidelijk te zien aan de nieuwe website. Zowel voor het corporate gedeelte als voor de subsites van de 4 huismerken Brugse Zot, Straffe Hendrik, Blanche De Bruges en Sportzot tapten we uit hetzelfde vaatje: een mengeling van sterke beelden, sfeervol design en smaakvolle storytelling.

Bezoek de corporate site

Aandacht voor UX

De vernieuwde navigatiestructuur maakt daarbij samen met de opgefriste content de site extra toegankelijk en zet meer dan ooit het internationale karakter van de bieren in de kijker. Naast de uitgebreide geschiedenis vind je er als bierliefhebber vandaag een pak informatie over de brouwerij, het duurzame aspect, up-to-date vacatures en het laatste nieuws dat in De Halve Maan opborrelt.

De heldere navigatiestructuur en opgefriste content maken de site extra aantrekkelijk voor een internationaal publiek.

Straffe content verleidt wereldwijd leads

Elk bier heeft dan wel zijn eigen website gekregen, de stijl van de corporate site van De Halve Maan loopt er als een rode draad doorheen. Brugse Zot, Straffe Hendrik, Blanche De Bruges of Sportzot. Voor ieder merk ontwikkelden we een intuïtieve en gebruiksvriendelijke website met een gelijkaardige moderne look-and-feel, maar gevuld met andere beelden en content. Zo blijven ze allemaal in lijn met de corporate identity van De Halve Maan, en krijgt elk biermerk toch zijn eigen karakter (en verhaal) dat internationale leads kan verleiden.

De sites van de biermerken liggen helemaal in de lijn van de corporate site.

Integratie met externe e-commerce platforms

In de nieuwe navigatiestructuur kan je vandaag ook snel doorklikken naar de externe webshop van de brouwerij: shop.halvemaan.be. Daar vind je gift packs, tapmateriaal, kledij, glazen … en natuurlijk de bieren. Ook voor wie de brouwerij wil bezoeken of iets wil eten in het restaurant, werd een apart platform geïntegreerd: reservations.halvemaan.be.
Zo krijgen de bieren van De Halve Maan nu ook online een extra frisse afdronk.