In juni 2020 werd Drupal 9 gelanceerd. Aangezien nog steeds heel wat websites op Drupal 7 software draaien, terwijl in november 2022 de ondersteuning hiervoor definitief wegvalt, is het verstandig om nu al even stil te staan bij je digitale toekomstplannen. Is het veilig die oude versie te behouden of dringt een update zich op? En kies je dan voor Drupal 8 of Drupal 9?

Hou je website veilig

Eerst dit: Drupal is al vele jaren een solide content management systeem. Geen twijfel mogelijk. De Drupal community heeft z’n strepen ruimschoots verdiend en zorgt ervoor dat websites feilloos functioneren. Je zou dus denken dat Drupal 7 perfect veilig is en 100% bestand tegen bugs en lekken. Ja en nee, want eenmaal de ondersteuning voor deze versie straks wegvalt, is het nooit uitgesloten dat er problemen opduiken. En ben je als bedrijf bereid om dat risico te lopen?

Blijf optimaal digitaal presteren

De digitale wereld evolueert razendsnel en wordt met de dag complexer. Ook de digitale noden van bedrijven veranderen. Misschien overweeg je wel om te starten met e-commerce of wil je je website opschalen naar een heus online community platform?

Regelmatig je digitale strategie evalueren en bijsturen, is een absolute must. Dit is dan ook het ideale moment om na te denken over de digitale toekomst van je bedrijf en te starten met de voorbereiding van de migratie naar Drupal 8 of 9, die meer features bieden dan Drupal 7 en je website futureproof maken.

Waarom overschakelen van Drupal 7 naar Drupal 8?

Maar wanneer zet je nu best de stap naar een hogere versie om je website – en je organisatie – digitaal performant te houden? Normaal was Drupal 7 al eind 2021 end of life. Corona heeft die deadline verschoven naar 28 november 2022. Je hebt dus nog even de tijd om een analyse te (laten) maken en de switch naar Drupal 8 of 9 voor te bereiden. Let op: de overgang is technisch behoorlijk complex en vraagt de nodige planning. Maar met de juiste begeleiding van ons ervaren Drupal-team mag je erop vertrouwen dat de migratie vlot verloopt.

Snellere, stabielere en veiligere websites

  • Hogere veiligheid dankzij ingebouwde modules in de core van je website
  • Snellere laadtijd van je website
  • Meer en betere mogelijkheden voor de ontwikkeling en het beheer van multilingual websites
  • Gebruiksvriendelijker CMS
  • Nog betrouwbaarder en stabieler
  • Eenvoudige upgrade mogelijk naar Drupal 9

Drupal 9 is eigenlijk een geoptimaliseerde versie van Drupal 8.9, waardoor het soms beter is om je website eerst in Drupal 8 op te zetten. Eenmaal dat achter de rug is, is upgraden naar Drupal 9 kinderspel. Door te kiezen voor de stabiele Drupal 8 software vermijd je bovendien mogelijke kinderziektes van Drupal 9. Iets om over na te denken…