10 jaar geleden landde het eerste vliegtuig van de Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines vanuit Bejing in Brussel. Om dat te vieren nodigde het in september 250 relaties uit voor een ‘east meets west’ event.

Eventcommunicatie van A tot Z

Het verjaardagsfeest vond plaats in het Tangla Hotel, dat tot de Hainan groep behoort. Voor de gelegenheid hadden we een van de zalen van het vijfsterrenhotel in Brussel stijlvol in een luchthavensetting omgebouwd. Met decoratie en projecties zag de inkom eruit als een terminal, de eetzaal als de cockpit van een vliegtuig. De hostesses die de ontvangst verzorgden waren uitgedost als stewardessen, het zaalpersoneel als stewards en captains. De uitnodigingen hadden we trouwens eerder al opgemaakt als boarding passes. 

Gesmaakte animatie

Tussen de gangen door zorgde een ‘Lucky Draw’ voor de luchtige noot op dit bedrijfsevent. Met deze Chinese tombola waren toepasselijke cadeaus te winnen zoals vliegtuigtickets, hotelvouchers en wellnesspakketten. Maar de echte kers op de verjaardagstaart was toch de aankondiging dat Hainan Airlines in 2017 ook een rechtstreekse vlucht zal inleggen van Brussel naar Shangai. Een mooi sluitstuk van een topevent.

De decoratie, animatie, catering en communicatie waren weerspiegelden de vertrouwde biotoop van Hainan Airlines.