De digitale communicatie stroomlijnen? Voor Televic Group deden we het met een nieuwe corporate website waarin álle afdelingen hun plek kregen. Een intuïtief CMS-systeem, een aantrekkelijke jobsite en een krachtig online marketing luik gaven de site extra power.

1 website voor de hele groep versterkt merkimago

Televic ontwikkelt, produceert en implementeert hoogtechnologische communicatieoplossingen voor treinen en trams, vergaderingen en conferenties, de zorgsector en het onderwijs. Vier afdelingen die vroeger elk hun eigen domeinnaam hadden, maar nu een plek krijgen binnen de nieuwe overkoepelende corporate website. Zo komt Televic Group nog meer als één sterk merk naar buiten. Ook online.

Roadmap van multiple domain naar single domain

Omdat de oude Drupal 8 website aan vernieuwing toe was, voerden we eerst en vooral een technische upgrade door. We gingen echter nog een stap verder dan een nieuwe backend te ontwikkelen in Drupal 9:

  • De multiple domain structuur veranderden we in een single domain structuur waarin elke divisie zijn eigen sectie en navigatie heeft. 
  • De site kreeg een volledige stilistische makeover.
  • We integreerden binnen de website een jobplatform waarop Televic zijn employer branding verhaal kan vertellen en alle openstaande vacatures plaatsen.
     

 

 

Het voordeel van een intuïtief CMS-systeem

Eén website op één domein betekent ook één CMS-systeem. Binnen dat contentmanagementsysteem dat de klant volledig zelf beheert, zorgden we voor een heldere structuur. De verschillende beheerders hebben zo een duidelijk overzicht van de content binnen hun divisie. Het CMS werkt bovendien heel intuïtief, met frontend editing, bouwstenen om zelf pagina’s op te bouwen en de mogelijkheid om eenvoudig webformulieren bij aan te maken en te beheren.

Online marketing tools versterken online marketing strategie

Als internationale speler is een meertalige website uiteraard een must. Dankzij een vertaalmodule kan een beheerder vandaag teksten in bulk doorsturen naar een externe vertaalpartner of -platform zoals DeepL of Google Translate en na vertaling terug importeren. Ook de integratie van marketing- en salesplatformen zoals SuiteCRM, Mailchimp en Hubspot zijn een absolute meerwaarde in de online marketing strategie van Televic richting nieuwe leads!