Metalen recycleren uit vervallen geneesmiddelen? Voor Indaver geen enkel probleem. Dat maakten we duidelijk met een lead generation campagne die de farmaceutische industrie ervan moet overtuigen duurzaam te denken en met het afvalbeheerbedrijf in zee te gaan. 

Lancering nieuw procedé

Afvalbeheerbedrijf Indaver is tot ver buiten België bekend voor zijn oplossingen waarmee het industrieel en huishoudelijk afval beheert en verwerkt. Zo heeft het een uniek proces bedacht om waardevolle metalen uit geneesmiddelen te recupereren. Denk aan palladium, rhodium, platinum en ruthenium. De technologie is in het bijzonder interessant voor de farma-industrie die hierdoor minder van deze (dure) stoffen rechtstreeks uit de grond moet halen en via recyclage van zijn producten een belangrijke bijdrage levert aan  een duurzame en circulaire economie. 

Geruststellende communicatie 

Om farmaceutische bedrijven te informeren over het innovatieve procedé en leads te genereren, ontwikkelden we een campagne met een positieve boodschap. Indaver zorgt ervoor dat ze minder moeten piekeren over hun impact op het milieu dankzij de recyclage van metalen uit geneesmiddelen. Indaver lost dat probleem op. Het beeld van een persoon die met de handen in het haar op vier elementen van metalen zit, leek ons perfect om dit verhaal te illustreren. De figuur zelf stelden we samen uit een bonte mix van pilletjes en capsules. 
De slogan benadrukt dat de producenten er gerust in mogen zijn: het recycleren van metalen uit hun medicijnen is geen issue meer! 

Website met video

Het beeld integreerden we onder meer in een speciaal voor deze campagne ontwikkelde website. Zo kunnen we de technologie en de voordelen ervan sterker promoten en de doelgroepen efficiënter activeren. Dat doen we met heldere content, waaronder een explanimation video, en duidelijke oproepen om een infopakket of afspraak aan te vragen. Onze digitale marketeers zetten ondertussen ook een conversiegerichte campagne op die via advertenties op Facebook en LinkedIn nog meer traffic naar de website moeten leiden en leads genereren.  

De komende maanden bouwen we de site verder uit met extra content zoals testimonials van bedrijven die nu al een beroep doen op Indaver. 

Wordt dus vervolgd.