De Gumball 3000 Rally editie 2023 maakte voor het eerst sinds lang de oversteek van Groot-Brittannië naar het Europese vasteland. Op weg naar Amsterdam hielden de hyperexclusieve supercars halt in Brugge. Op vraag van de organisatie en het stadsbestuur stonden onze pers- en PR-teams paraat om het Brugse luik van de rally te faciliteren.

Primeur voor Brugge

De Gumball 3000 Rally is altijd een lust voor het een oog, en al zeker als de parade van ‘superstars in supercars’ het historische Brugge aandoet. Daar was dit jaar een tussenstop ingelast. Een primeur voor de stad. Maar hoe leid je zo’n high-end publieksevenement met meer dan 100 exclusieve wagens in goede banen? Daarvoor konden de organisatie van de rally en het stadsbestuur van Brugge rekenen op onze teams.

Hospitality, logistiek & catering

We ontvingen de deelnemers van de iconische rally op het Zand, het centrale plein van Brugge. Via de pittoreske straten leidden we de wagens, met achter het stuur ronkende namen uit de internationale sport- en showbizzwereld, naar de Grote Markt. Daar kon het publiek en de pers de blinkende bolides en bling-bling sterrenparade van dichtbij bewonderen in de daartoe voorziene en afgeschermde zone. Naast de ontvangst van het deelnemersveld en de journalisten, faciliteerden we ook de catering voor de drivers in het Belfort van Brugge. En of onze full service in de smaak viel!

Perscommunicatie incl.

Ons persteam zorgde er ondertussen ook mee voor dat de passage van de Gumball 3000 Rally in Brugge niet onopgemerkt voorbijging in de media. We adapteerden het officiële Engelstalige persbericht naar het Nederlands, nodigden journalisten uit op het event en voorzagen hen van de nodige informatie. Het persbericht verstuurden we vervolgens ook naar een selectie van online en print media. Met succes. De return on free publicity nam een hoge vlucht.

Aftermovie