TVH Equipment is tot ver buiten de landsgrenzen gekend voor de verhuur en verkoop van bouwmachines, van hoogwerkers tot knikdumpers. Om zijn sterke reputatie en zijn klantgericht imago te promoten, bedachten we een campagne met een wel héél vriendelijke ondertoon.

Nieuwe baseline

Het begon allemaal met twee contentworkshops. Met de input uit deze strategische denkoefeningen kwam ons creatief team met de baseline: ‘Rent from a friend’ – of buy en learn from a friend, afhankelijk van waarvoor je een beroep doet op TVH Equipment. Je kan er nu eenmaal ook machines kopen en opleidingen volgen. De vriendschappelijke manier van met klanten om te gaan, typeert het bedrijf als geen ander.

Meer dan een leverancier wil het voor elke klant een vriend zijn, één waar je altijd op kan rekenen. Best friends forever! De friendly vibe loopt als een rode draad door het hele bedrijf. Er hangt een amicale werksfeer, want ook de mensen bij TVH Equipment zelf voelen zich eerder vrienden dan collega’s onder elkaar.

Mens en machine in beeld

Om de slogan en de ‘Rent from a friend’ belofte visueel kracht bij te zetten, ontwikkelden we een reeks campagnebeelden waarin mens en machine centraal staan. Het idee hierachter is dat de service en de machines van TVH Equipment van zo’n hoge kwaliteit zijn, dat je als gebruiker meteen op je gemak bent. Zoals bij een vriend… Om logistieke redenen verzorgden we de fotoshoot volledig ter plaatse, op de terreinen van TVH Equipment in Waregem.


Campagnebeelden

F’RENT Magazine en meer

Nadat we eerst de ‘rental guide’, de gids met het volledige verhuuraanbod, volgens het nieuwe ‘Rent from a friend’ verhaal hadden vormgegeven, pakten we ook het magazine aan. Dat doopten we F’RENT. TVH Equipment deelt er laatste nieuwtjes met klanten en medewerkers. Echte vrienden hebben tenslotte geen geheimen voor elkaar. Wie belt, weet dat trouwens in een oogwenk! Check de jingle die we opnamen voor de telefooncentrale…

Online Marketing

Niet alleen offline, maar ook online gingen we voluit om klanten en medewerkers vertrouwd te maken met het nieuwe merkverhaal van TVH Equipment. Onze online marketeers stelden alles in het werk om sterke posts en advertenties te maken. Die verspreidden we via de social media en Google ads. Verder namen we de website onder de loep. Na een SEO-audit gaven we technische aanbevelingen en tips om de content te optimaliseren. Kortom: offline én online is onze friendly branding mission nu al geslaagd. Wordt vervolgd.