Equ.Breeding lanceerde enkele jaren geleden het Equbreeding.auction platform. Voor de meest recente editie van deze gerenommeerde live en online veiling in de (inter)nationale paardenwereld had het team van Eventique de teugels stevig in handen. Dankzij de vlekkeloze eventorganisatie en -coördinatie werd het een stijlvolle en spectaculaire veilingshow.

Black box concept

De uitvalsbasis van het event? Stal de Eyckenhoeve in Geel. We bouwden de veiling op in twee niveaus in de binnenpiste. Zo had iedereen een goed zicht op de paarden en konden de gasten ondertussen genieten van een heerlijk diner. We kozen voor een stijlvol ‘full black’ concept zodat de aandacht volledig naar de embryo’s, veulens en paarden ging. Daarnaast voorzagen we een catwalk met photowall bij de inkom, bewegwijzering doorheen het hippisch centrum, branded menukaarten,… Alles was tot in de puntjes verzorgd.

Showtime!

Twee erkende veilingmeesters als moderator én presentator leidden de veiling in goede banen. Daarnaast plaatsten we op de piste enkele spotters zodat er geen enkel bod uit het publiek verloren ging. Tussen de meer dan 25 loten door, bij een hoog bod of bij een top sale konden de gasten bovendien genieten van een special act van de koorgroep Jong Scala, die een magische sfeer creëerde. Na de veiling volgde een afterparty met dj, live saxofonist en violist. De ideale gelegenheid om nog even gezellig na te praten over de gepresenteerde loten.

Pers- en media aandacht

De veiling was trouwens goed voor een nieuw wereldrecord: het duurste embryo ooit van een springpaard ging er onder de hamer voor maar liefst 124.000 euro! Ook de pers sprong mee op de kar en deelde het nieuws, nogmaals een bevestiging van het unieke karakter van Equ.Breeding.

Event van a tot z

Naast de inkleding, organisatie en animatie hoort bij zo’n show natuurlijk ook een complexe regie. De combinatie van het paard in de piste, de foto’s en filmpjes op het videoscherm en niet te vergeten de camera voor de online biedingen legden de lat voor onze regisseurs bijzonder hoog. Een hindernis die we echter met glans genomen hebben!

Tot slot nog dit

Tot slot waren we ook verantwoordelijk voor alle eventcommunicatie, van uitnodiging tot registratie. Bij het verlaten van de veiling kreeg iedereen bovendien een klein geschenkje inclusief QR-code. Bij het scannen zagen de gasten een bedanking van de organisatie en een save the date voor de volgende editie. Equ.Breeding zet het alvast op een drafje richting 2024.