Chemicaliënproducent Huntsman kwam bij ons aankloppen voor de herlancering van zijn I-BOND producten. Wij fristen de communicatie op en ontwikkelden een conceptbeeld en productvideo die de ijzersterke lijm vormen in de nieuwe campagne.

Say it with Jenga

Wat maakt het I-BOND gamma van Huntsman zo speciaal? Het zijn formaldehyde-vrije harsen! Dat inspireerde ons tot een originele brand positioning campaign met een nieuwe slogan ‘Solutions that breathe quality’. De niet-schadelijke en onschuldige eigenschappen illustreerden we met een passend conceptbeeld en een productvideo. Daarin zie je een vader en kind die thuis ‘Jenga’ aan het spelen zijn. De houten blokkentoren en de parketvloer waarop ze die bouwen, zijn beide gemaakt met I-BOND hars. Vandaar de zorgeloze sfeer en lachende gezichten!

Corporate en creatief

In de nieuwe productvideo voor Huntsman laten we het campagnebeeld letterlijk tot leven komen. Zo sluit de video mooi aan op het concept. Het visuele verhaal vertalen we hier in een perfect shot van vader en kind.  Onze videoafdeling schreef het scenario voor de film en bracht alles creatief in beeld volgens de corporate richtlijnen van Huntsman.

Kijken door het oog van de naald

De productvideo werd gefilmd met een naaldlens, ofwel een probe lens. Hierdoor krijg je een macro-effect, waarbij je als kijker het gevoel hebt dat alles heel dichtbij komt. Dat kan je goed zien op de voor- en na foto’s hieronder. Met verschillende lichtposities gaven we ook extra diepte en sfeer aan scènes in de technische ruimtes bij onze klant. Zo werden de beelden zonniger en toegankelijker. Daarnaast speelden we met contrasten waarbij van licht naar donker wordt gegaan bij het inzoomen. Dit creëert meer beweging en dynamiek. Het geheel wordt bovendien onmiddellijk een pak filmischer.

Startshot van een sterke herlancering

De herlancering van het I-BOND-gamma werd ook stevig ingeluid op de LIGNA-beurs! Wij gaven onze eigen toets aan het grafisme en de bijhorende communicatie. De stand straalde niet enkel ‘Solutions that breathe quality’ uit maar ook de vaste Hunstman-waarden. Hét startshot van een sterke herlancering.

Van advertenties en websitebanners tot een levensgrote versie op de beursstand… We trokken het concept volledig door in deze brand positioning campagne.