D'M&S laat kinderen lachen met kerstkaart

Analoog versus digitaal

De digitale wereld heeft steeds meer impact op ons papierverbruik. Brieven en facturen worden steeds meer online verstuurd. Bij kerstkaarten zien we echter een omgekeerde beweging. Een papieren kerstkaart blijkt nu eenmaal beter ‘te werken’ dan zijn digitale variant. Met deze vaststelling in het achterhoofd en het eindejaar in zicht werkten we bij D’M&S een klassieke kaart uit, maar niet zonder de nodige extra’s natuurlijk.

Bijzonder concept

Om te ontsnappen aan de standaard ‘onze gelukwensen voor 2016’ boodschap staken we de koppen bij elkaar en kwamen we met een origineel concept voor de dag. Iedereen was het al snel eens dat we een (bijzonder) goed doel in de kijker moesten zetten. Dat werd uiteindelijk de Cliniclowns.

Originele uitwerking

Nadat het doel gekozen was, gingen we aan de slag. We maakten een klein boekje (A5-formaat) van een viertal pagina’s met daarop telkens een krachtige ‘wens’ en een leuke afbeelding. Zo bouwden we een verhaal op dat eindigde met een oproep naar de ontvanger om samen met ons en de Cliniclowns een glimlach te toveren op het gezicht van zieke kinderen.

Met een persoonlijke code konden ze vervolgens op een speciaal voor de gelegenheid ontwikkelde website een bezoek van de Cliniclowns aan een ziek kind schenken. Zo’n bezoek was goed voor een halfuur animatie in het ziekenhuis. Alle sessies die via de website werden ‘weggeschonken’ werden gesponsord door D’M&S.

Mooi resultaat

Nadat de kerstman samen met zijn trouwe viervoeter Rudolf de kaarten bij de juiste mensen had afgeleverd, zagen we al snel dat er veel activiteit was op onze Cliniclowns website. Begin januari, bij het afsluiten van de kerstcampagne, waren er 450 registraties. We waren zo opgetogen met het onverwacht goede resultaat dat iedereen die zijn code had verzilverd een persoonlijke bedanking kreeg met een ‘Ik steun de Cliniclowns’-certificaat.

Zo zie je maar dat een simpele maar originele kerstkaart extra veel positieve reacties kan teweegbrengen en mensen in een moeilijke situatie een warm gevoel kan bezorgen.