Goede communicatie bevordert het teamgevoel en creëert een positieve vibe op de werkvloer. Dat heeft Van de Velde Packaging goed begrepen. De verpakkingsspecialist maakt een sterke groei door. Hoog tijd om alle werknemers samen te brengen en hen te informeren over plannen en waarden. Let’s go on teambuilding!

Groepsgevoel vergroten

Na enkele overnames was Van de Velde Packaging toe aan een herbronning. Om lijn te krijgen in zijn communicatie, over alle vestigingen in België en Nederland heen, het merkimago aan te scherpen en het groepsgevoel te versterken, hadden we de verpakkingsspecialist eerder al mee een nieuwe richting uitgestuurd. Hoe? Door nog eens duidelijk de waarden van de groep te formuleren en een uniforme huisstijl uit te tekenen. Met het concept ‘the full package in packaging’ zetten we de puntjes op de i en benadrukten we de kracht van de onderneming als leverancier van totaaloplossingen.

Teambuilding aan zee

Om iedereen mee te krijgen in dat nieuwe verhaal, trokken we met alle werknemers naar Zeeland voor een tweedaagse teambuilding. Het programma dat ónze teams hadden samengesteld, bood een mix van breakoutsessies en waterpret. De workshops draaiden rond de vijf P’s, de vijf waarden die Van de Velde Packaging hoog in het vaandel draagt: people, planet, possibilities, profit en passion. Ter opfrissing hadden we op voorhand een video ingeblikt met de CEO. Zo was iedereen meteen mee met de ‘full package’ story en konden ze in kleine groepjes per afdeling beginnen brainstormen over hoe ze die waarden in de praktijk zouden zetten.

Na het werk, de ontspanning

De werksessies duurden ongeveer anderhalf uur en leverden een pak ideeën op die we op grote borden presenteerden in de inkom van het gebouw. Zo konden de deelnemers al zien wat er bij de collega’s uit de bus was gekomen. En dan was het tijd om een luchtje te scheppen… op het water. De teambuilding vond plaats in het Oesterdam resort, gelegen op de oevers van de Oosterschelde. Een boottochtje naar de befaamde mosselbanken mocht dan ook niet ontbreken. De mossels zelf stonden ’s avonds op het menu, waarna we de dag afsloten met een fijn feestje.

 

Gemotiveerd huiswaarts

De volgende dag, na het ontbijt en voor het vertrek naar huis, verzamelden we de deelnemers in de grote zaal van het resort. Daar wachtte motivational speaker Bob Delbeque hen op. Met veel enthousiasme gaf die een recap van wat er de vorige dag allemaal was besproken en hoe je als team kan groeien en je grenzen verleggen. Hoeft het gezegd dat iedereen na zijn peptalk helemaal mee was en supergemotiveerd huiswaarts keerde?

Tot slot nog dit

De teambuilding was gemaakt op maat van de bedienden van Van de Velde Packaging. Voor de arbeiders – de productie kon moeilijk worden stilgelegd – hadden we een apart team- en infomoment op het bedrijf voorzien: een lunchsessie met verse frietjes. Terwijl de afdelingsverantwoordelijken de groei- en toekomstplannen Van de Velde Packaging uit de doeken deden, konden ze samen genieten van een heerlijk ‘bakje patat’. Meer moet dat soms niet zijn.

Aftermovie

Bekijk onze ‘full package’ aanpak van dit evement via deze mooie after movie.