'Together we must save our oceans from litter'. Dat was het thema van Polytalk 2018. Het internationale event vond dit jaar plaats op 26 en 27 april in het Westin Dragonara resort in Malta. Het eventteam van D'M&S stond al voor de tweede keer aan het roer en zorgde opnieuw voor een rimpelloze organisatie.

Europese plasticfederatie

PlasticsEurope is de belangrijkste federatie van kunststofproducenten. De leden vertegenwoordigen ruim 90% van de plasticproductie in Europa. De federatie promoot de voordelen van kunststoffen, informeert Europese en nationale overheden en stimuleert samenwerkingsverbanden en onderzoek. PlasticsEurope werkt bovendien internationaal intensief samen met organisaties die het afvalprobleem in de oceanen willen aanpakken. Hét thema van Polytalk.

Polytalk: Duurzaam event

PlasticsEurope is de drijvende kracht achter Polytalk. Dit tweejaarlijks congres dat in april plaatsvond in Malta, staat volledig in het teken van het plastic afvalprobleem in de oceanen. Vandaar de event visual. Een oplossing is zeker haalbaar, op voorwaarde dat er goed wordt nagedacht over hoe plastic producten op een duurzame manier kunnen worden geproduceerd en, vooral, gerecycleerd

Topevent met hoog bezoek

Na Polytalk 2016 nam ons eventteam ook de organisatie van de editie 2018 voor zijn rekening. Van het welkomstwoord door Maltees minister voor milieu José A. Herrera en de inleidende toespraak van Daniele Ferrari, voorzitter van PlasticsEurope, tot de keynote van Europees commissaris voor milieu, zee en visserij Karmenu Vella. We zorgden dat alle sprekers, inclusief moderator Karin Helmstaedt, goed voor de dag kwamen. De deelnemers konden de speeches en debatten in de beste omstandigheden volgen en kregen tussendoor inspirerende coffee breaks aangeboden. De netwerkcocktail en het Maltees galadiner waren de perfecte afsluiters van een geslaagd congres.