De laatste jaren kent video een heuse boom op de sociale media. Voor wie een product of service op een vlotte manier in the picture wil zetten, is video dan ook een overtuigende tool. Je trekt er niet alleen makkelijk de aandacht van je doelgroep mee, maar vergroot ook de kans op een aankoop. En een hogere conversieratio, daar draait het allemaal om!

 

 

Enkele voordelen van video:

  • Video wordt tot 10x vaker gedeeld op de sociale media.
  • Zoekmachines zoals Google belonen websites met video content met een hogere ranking.
  • Video wordt vaak bekeken op mobiele apparaten.
  • Je kan meer emotie brengen in een videoboodschap.
  • Video is meer conversiegericht.

Video scoort beter op Facebook

Als je video’s produceert voor op je website of YouTube kanaal, kun je ze ook beter naar Facebook uploaden. Waarom? Facebook geeft video voorrang op de tijdlijn van de gebruiker. Native video’s of video’s die zijn geüpload zijn naar Facebook krijgen daarbij de voorkeur op video’s die gedeeld worden via een link (van bv. YouTube). Die laatste video’s zullen minder zichtbaar zijn omdat Facebook liever wil dat bezoekers on site blijven en niet ergens anders de video moeten gaan bekijken.

Verdeel video via meerdere kanalen 

Je kan je video ook direct naar meerdere kanalen distribueren zoals Facebook Watch, YouTube, Instagram en Vimeo. Er bestaan bovendien platformen waar je je video maar eenmaal hoeft te uploaden en die ze vervolgens automatisch op de aangesloten netwerken plaatsten. Een aanrader. Voorbeeld van zo'n tool kan je hier vinden: Hootsuite.

Interactieve video is de toekomst

Een quiz of vragenlijst integreren in je video, en op basis van het antwoord een bepaalde actie ondernemen? Interactieve video is ideaal om bezoekers door een salesfunnel te leiden: van awareness naar engagement naar conversie. De productie van zo’n video vraagt misschien wat meer tijd en budget, maar wedden dat deze interactieve tool meer views én leads oplevert?

Zet je video verticaal

94% van de gebruikers houdt hun smartphone verticaal in de hand. Het is daarom belangrijk dat je content altijd zoveel mogelijk plaats vult op het scherm van de gebruiker. Verticaal is dus the way to go. Ook voor video. Zo hoeft de gebruiker zijn scherm niet te kantelen als hij een filmpje wil bekijken. Verticale video was een van dé trends van 2018 en is door het massale gebruik van mobiele devices zeker een blijver.

Benieuwd hoe video jouw online communicatie kan versterken? Neem contact op met onze video-experts op www.dms.be/contact.