OSMO bouwt voort aan groene scholen

Zie ze groeien 2.0

Vorig jaar draaide ‘Zie ze groeien’ vooral rond de aanleg van een schooltuin van 1 m2. Het vervolg gaat over veel meer dan het onderhouden van een moestuin. Dit jaar is het doel de leerlingen vertrouwd te maken met alle aspecten van het buitenleven. Hoe kunnen ze bijvoorbeeld slim omspringen met water? Daarnaast wil het project vooral een echte schoolteambuilding zijn en sociale meerwaarde creëren (lees: zoveel mogelijk mensen sensibiliseren).

Groeidoos gelinkt aan schoolblog

De leerlingen spelen natuurlijk weer de hoofdrol. Zo krijgen ze per deelnemende klas een groeidoos met tuinattributen (zaden, potgrond, kweekpotjes, ...).

Op www.ziezegroeien.be toont de OSMO tuinexpert hen van naaldje tot draadje wat er wanneer kan geplant of geoogst worden. En hoe ze dat moeten doen. Op de schoolblog kunnen ze al hun ervaringen delen.

Nieuw dit jaar zijn de online puzzelopdrachten. Door die op te lossen maken ze kans op een ‘gouden ticket’ en zijn ze verzekerd van hun plaats voor het volgend seizoen van ‘Zie ze groeien’. Centraal daarbij staat dat scholen tonen wat ze doen om hun school groen, gezond en gezellig te maken. Zo creëren we nog meer engagement.

In het groeiboekje vinden de leerkrachten ten slotte alle info over het project.

Sparen voor de groenste school

‘Zie ze groeien’ kijkt verder dan de schoolomgeving. Ook buiten de school wilde OSMO ouders en grootouders enthousiast maken voor het project. In het voorjaar loopt daarom een leuke spaaractie. Elke uitgeknipte streepjescode op een zak OSMO meststof kan daarbij extra groeibudget opleveren. En dat is niet alles. Dina Tersago volgt de prestaties van de deelnemers op de voet. Wie weet komt het boegbeeld van de campagne dan wel het schoolfeest opfleuren...

De komende maanden gaan de scholen verder aan de slag met hun groeidoos. Meer info leest u binnenkort in Update en op www.ziezegroeien.be.