Een feestelijk nieuw begin voor Devan

Duurzaam corporate image

Devan is een Belgische producent van duurzame chemicaliën voor de textielindustrie. Voor de opening van zijn nieuwe hoofdvestiging in Ronse vroeg het D’M&S Events een functioneel en innovatief, transparant en creatief, rechtlijnig en duurzaam feestconcept te bedenken – helemaal conform de waarden van de groep.

Om de genodigden een geslaagde kennismaking met de nieuwbouw te bezorgen, ontwikkelden we eerst een opvallend corporate image. Dat liep als een groene draad doorheen het evenement – en doorheen de communicatie. Het beeld stelde een groene DNA-string van draden voor, symbool voor het duurzaamheidsstreven van Devan en een verwijzing naar de corporate slogan ‘Bringing textiles to life’. De visual was prominent aanwezig op het openingsevenement.

Groen evenement

Het evenement was opgesplitst in twee delen. In de namiddag werden een 150-tal klanten uit binnen- en buitenland ontvangen in de feesttent. Die stond opgesteld op het aanpalende bedrijfsterrein. Na de receptie, muzikaal opgeluisterd door de plaatselijke muziekacademie, kregen de genodigden een rondleiding door het nieuwe gebouw. Het parcours was helemaal voorzien van ‘duurzame’ decoratie, inclusief grastapijten en ‘groene’ versnaperingen. De feesttent zelf hadden we, als knipoog naar de waarden, ingericht met transparante wanden en cosy loungehoekjes met kussens. Die waren gemaakt met textiel dat met Devan technologie was behandeld (zo stond te lezen op de tags die aan het meubilair en de decoratie-elementen bevestigd waren). Een leuk extra weetje voor de gasten!

Cocktails & covers

De avond was voorbehouden voor het personeel en ging van start met een felgesmaakte cocktailworkshop. Daarop mochten de medewerkers (en hun partners) hun eigen favoriete brouwsel maken. Na de ceremoniële speeches van onder andere de CEO, de officiële opening en het walking dinner nodigde een coverband de honderden feestvierders ten dans, het begin van een lange feestnacht – en een gepast slot voor een meer dan geslaagd evenement.