D’M&S organiseert Cancer Research Awards voor Stichting tegen Kanker

Voorvechter van kankeronderzoek

Sensibiliseren van de bevolking, begeleiden van patiënten en familie én stimuleren van onderzoek. Dat zijn de 3 domeinen waarin Stichting tegen Kanker een belangrijke rol speelt. Onderzoek is essentieel om de kansen op genezing te vergroten. Daarom kent de stichting elke 2 jaar geld toe aan wetenschappers die een verschil kunnen maken. Dit jaar werd er voor een recordbedrag van 21,6 miljoen euro aan Grants uitgedeeld aan 74 laureaten. 

De Cancer Research Awards in primeur

Stichting tegen Kanker speelde al een tijd met het idee om een awardceremonie te houden en zo de uitreiking van de Grants nog meer kracht bij te zetten. Die gelegenheid konden we als ambitieus event- en communicatiebureau niet aan ons voorbij laten gaan. Voor de eerste keer werden er dit jaar naast de traditionele Grants, 2 individuele Cancer Research Awards (CRA) uitgereikt in 2 uitmuntende onderzoekscategorieën.

Offline-en online communicatietools

Een Award-uitreiking vraagt om de juiste communicatie, die we doortrokken in offline en online communicatietools. Onze experts ontwikkelden een origineel conceptbeeld en gebruikten dit in de print-uitnodigingen, op de cover van het boek waarin de laureaten werden voorgesteld én online op het registratieplatform. Hier konden de gasten zich met een unieke code inschrijven voor het event.

Prestigieus event met boeiend programma

Place to be was het prachtige Brussels meeting centre SQUARE op de Kunstberg, dat een weids zicht geeft over de stad. Op donderdag 11 mei ontvingen we hier 250 gasten. Een van die gasten was Maggie De Block, die een toespraak gaf over het belang van kankeronderzoek. Maar er betraden nog meer bekende gezichten het podium. De presentatie van de awardceremonie lag namelijk in handen van VRT-presentatrice Goedele Devroy en RTBF-gezicht Patrice Goldberg. Met Scala, het populaire meisjeskoor van de Kolacny-broers, gaven we de avond iets meer luchtigheid. Om in te pikken op het succes van een andere actie van de stichting, Tournée Minérale, kozen we voor een mocktailbar en een watertasting. Een watersommelier nodigde iedereen uit om meer dan 100 verschillende soorten water te proeven en vergelijken. Er werd niet alleen gedronken; de gasten konden namelijk ook genieten van een smakelijk networking diner.

And the winner is …

Op het einde van de avond werd bekendgemaakt welke onderzoekers een felbegeerde Cancer Research Award in de wacht sleepten. In de categorie Translationeel en Klinisch Onderzoek ging de prijs naar Professor Diether Lambrechts van de Katholieke Universiteit Leuven. Professor Cédric Blanpain van de Vrije Universiteit Brussel won in de categorie Fundamenteel Onderzoek. Zij kregen de hoogste scores van de Wetenschappelijke Raden en gingen elk met een award naar huis. Een mooi slot van een inspirerende avond.