De Zoute Grand Prix buzz

Veel media-aandacht

De Zoute Grand Prix heeft een unieke uitstraling. De locatie, het programma, het deelnemersveld. Alles aan het vierdaagse festival voor oldtimers en exclusieve wagens heeft een hoog m’as-tu vu gehalte. En dat was dit jaar niet anders.

Met meer dan 150.000 bezoekers was het vooral op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 oktober over de (bekende) koppen lopen in de mondaine badstad. De deelname van acteur Matthias Schoenaerts aan de oldtimerrally zat daar vast voor iets tussen. Zijn komst was ruim op voorhand in de pers aangekondigd en lokte veel volk. Ook andere prominente piloten zoals Gert Verhulst, chef-kok Peter Goossens en Jan-Peter Balkenende, voormalig minister-president van Nederland, konden op veel (media)belangstelling rekenen.

In de kwaliteitspers

D’M&S Press, de persservice van D’M&S Communications, stond al voor de vijfde keer in voor de persopvolging. Dit jaar lag de focus meer dan ooit op kwaliteit.

Naast de automobielpers wilden we met een gerichte strategie meer berichtgeving in de kwalitatieve media genereren. Met succes. We maakten een aangepast en meertalig persdossier en verstuurden persberichten die de verschillende evenementen (de rally, de veiling, het elegantieconcours …) vanuit een origineel oogpunt belichtten. We boden onze contacten bij de kwaliteitspers in binnen- en buitenland bovendien de mogelijkheid om een gepersonaliseerde reportage te maken. Een aanbod waar verschillende journalisten op ingingen.

Alle info én fotomateriaal stelden we ook beschikbaar via het online downloadcenter, een onderdeel van het persplatform dat D’M&S Online had ontwikkeld om de accreditatieaanvragen in goede banen te leiden. Tijdens het event werden hier in real-time foto’s opgeladen.

De 160 aanwezige journalisten konden gedurende de vier dagen ten slotte terecht in een volledig ingericht perscentrum. Hier vonden ze alle faciliteiten om hun werk in alle rust uit te voeren en konden ze zich opgeven voor een tour in het zog van Matthias Schoenaerts en de andere rallypiloten.

Exclusief voor vips

En nog meer kwaliteit: D’M&S Events had tijdens de rally twee vip hot spots opgesteld langs het parcours, in Brugge en in Ronse. Zo konden de genodigden in een ontspannen sfeer, bij een hapje en een drankje, de bolides (en Matthias en co.) van héél dichtbij bewonderen.

Alles over dit project leest u in een volgend nummer van Update Magazine.