Mediafin haalt econoom met wereldfaam naar België

Vertrouwde formule

Met de jaarlijkse ‘New Insights’-conferentie wil Mediafin het belang van innovatie en nieuwe inzichten voor economische groei in de kijker zetten. De avond is traditioneel opgebouwd rond een lezing van een financieel-economisch zwaargewicht en lokt dan ook altijd heel wat prominente figuren uit de Belgische financiële en economische wereld naar Tour & Taxis in Brussel.

Als thema van dit ‘New Insights’-event kregen de 450 gasten op donderdag 12 mei een vraagstuk voorgelegd: ‘Will The World Economy Ever Boom Again?’ Het antwoord kwam van de Turkse econoom Dani Rodrik, die meermaals bekroond werd voor zijn onderzoek naar globalisering en economische ontwikkeling. Als hoogleraar Internationale Politieke Economie aan de prestigieuze Harvard-universiteit is Rodrik een van ’s werelds meest toonaangevende economische denkers.

Vlekkeloze organisatie

D’M&S Events leidde de avond in goede banen. Het onthaal (met scanning en badges), de ontvangst van de genodigden op het middenplein van het Koninklijk Pakhuis van Tour & Taxis, de signalisatie, de branding en de (audiovisuele en decoratieve) omkadering: alles was met zorg voorbereid en met zin voor detail uitgevoerd.

Na een korte verwelkoming door Dirk Velghe, CEO van Mediafin, en een introductie door Rudi Braes, CEO van EY Belgium, was het woord aan de keynote speaker. Met een boeiende lezing van 40 minuten over de sputterende wereldeconomie en hoe die opnieuw aangezwengeld kan worden serveerde Rodrik de zaal een meesterlijk staaltje economisch denkwerk. Tijdens het aansluitend debat ging Frederik Delaplace, redactiedirecteur van De Tijd, in dialoog met de gastspreker. De avond werd in stijl besloten met een receptie en bijhorende culinaire versnaperingen.