Vogelbescherming Vlaanderen
Organisatie voor de bescherming van in het wild levende vogels

Vogelbescherming Vlaanderen is een organisatie die zich inzet voor alle in het wild levende vogels en inheemse zoogdieren in Vlaanderen. De vereniging onderneemt daartoe onder andere juridische acties, ijvert voor de bescherming van natuurgebieden, coördineert opvangcentra voor vogels en wilde dieren en zet bij olierampen reddingsacties op touw. Vogelbescherming Vlaanderen zet ook in op educatie, sensibilisatie en studie. De vzw werd opgericht in 2002 onder auspiciën van de nationale vereniging 'Koninklijk Belgisch Verbond voor de Bescherming van de Vogels'.

Vogelbescherming Vlaanderen was een van de 24 gelukkigen die tussen maandag 10 juli en vrijdag 11 augustus advertentieruimte kregen.
Onder het mom ‘Roofvogels zijn geen showbeesten’ ijveren we voor de afschaffing van roofvogelshows.

Vogelbescherming Vlaanderen pakt uit met non-profit advertentie

D’M&S ontwierp een paginagrote advertentie voor Vogelbescherming Vlaanderen, die meedong in De Standaard Solidariteitsprijs. Tussen 10 juli en 11 augustus verscheen de opvallende antiroofvogelshowadvertentie in De Standaard, naast 23 andere non-profitads.

Met het blauwe op Twitter geïnspireerde vogeltje wil Vogelbescherming Vlaanderen meer volgers genereren.
Het vogeltje hebben we ook verwerkt in de nodige advertenties

VOGELBESCHERMING VLAANDEREN zoekt volgers

Hoe kunnen we op een toffe manier leden werven? Met die vraag klopte Vogelbescherming Vlaanderen begin dit jaar bij ons aan. Wij bedachten, ontwierpen en ontwikkelden daarop een eigentijds concept dat extra volgers moest lokken.

Online advertentie op de website van www.vogelbeschermengel.be
Voor deze grootschalige ledenwerving campagne wilde Vogelbescherming Vlaanderen meer dan ooit de focus leggen op lokaal engagement. Een verfrissend, activerend conceptbeeld moest dit initiatief vleugels geven

Vogelbescherming Vlaanderen slaat zijn vleugels uit

Vogelbescherming Vlaanderen is voortdurend op zoek naar vrijwilligers die de vogelpopulatie in onze streken een warm hart toedragen. Een wervende online campagne en een gevleugeld communicatieconcept moesten de aandacht trekken van natuurliefhebbers.

Campagnebeeld
Advertentie in de krant de Standaard
Campagnebeeld met headline
Conceptbeeld op website www.schietinactie.be

Vogelbescherming Vlaanderen schiet in actie

Nog al te vaak worden privéterreinen zonder medeweten van de eigenaars gebruikt als jachtterrein. Om het publiek daarover te informeren, lanceerde Vogelbescherming Vlaanderen een sensibiliseringscampagne. Wij schoten mee in actie.