StartPeople
Uitzendgroep

Start People maakt deel uit van de beursgenoteerde groep USG People en biedt alle vormen van flexibele arbeid en uiteenlopende diensten aan op het gebied van human resources. Start People, de nummer 2 op de Belgische uitzendmarkt, heeft circa 500 medewerkers in dienst in meer dan 100 kantoren verspreid over heel België. Dagelijks zet het bedrijf meer dan 10.000 uitzendmedewerkers aan het werk.

www.startpeople.be

Ons videoteam ging aan de slag en had op voorhand een inspirerende film gemonteerd.
Op 27 januari ontvingen we 440 medewerkers in de Proximus Lounge in Evere voor een hapje, drankje en inspirerende woorden én beelden.
De presentatie op een podiumbreed scherm werd namelijk ondersteund door een ‘visual content creator’, die live aan de slag ging.
De film werd integraal getoond tijdens het event.
De inspirerende film bestond uit testimonials van Start People-medewerkers met uiteenlopende functies.

Hoe Start People storytelling inzet als hr-tool

Aan het begin van elk jaar organiseert uitzendbureau Start People een intern kick-offevent om het jaar samen met alle collega’s goed in te zetten. Ons eventteam leidde dit evenement in goed banen en ook ons videoteam kwam in actie. We maakten een film waarin tientallen medewerkers van Start People aan het woord komen. Het thema voor 2018 is ‘Opportunities for life’, dat zich vooral focust op individuele ontplooiing en een goede werk-privébalans. In de 7 minuten durende video bundelen we de positieve getuigenissen van zowel managers als werknemers. De film werd integraal getoond tijdens het event en op dit moment maken we er ook korte, online rekruteringsvideo’s van.

Vanaf dit jaar vaart moedermaatschappij USG People een nieuwe koers!
Van het onthaal van de medewerkers, de audiovisuele set-up en de creatieve invulling. Ons eventteam stond ook nu weer van start tot einde aan het roer.
De presentaties vonden plaats vanop een podium dat vanuit de zaal leek op het dek van een schip!

Startpeople volle kracht vooruit

Er groeit iets moois tussen StartPeople en D’M&S Events. In januari trapten we al voor de 11de keer (!) mee het nieuwe uitzendjaar af. En ook nu was het all hands on deck en full speed ahead – letterlijk.