Elk jaar organiseert Zanussi een live event om de nieuwigheden in zijn assortiment aan het grote publiek voor te stellen. Om de bekende reden was dat nu niet mogelijk. Daarom stelden we een andere lead generation strategie voor waarin ons videoteam een belangrijke rol speelde.

Video, een strategische keuze

Hoe bereik je vandaag je publiek als dat niet naar jou mag komen? Hoe lanceer je je nieuwste producten als fysieke evenementen uitgesloten zijn? En hoe krijg je ook je salesteam mee? Voor Zanussi ontwikkelden we een heuse ‘beeldstrategie’ die steunde op 3 pijlers:

  • Een professionele brand movie
  • Een interactieve salespresentatie
  • Snackable productmovies

"Met het foto- en videomateriaal van 3 opnamedagen creëerden we diverse salestools."

 

 

 

Een brand movie in 3 dagen

Voor de lanceringscampagne trokken we 3 dagen naar de fotostudio van AEG, het moederbedrijf van Zanussi. Daar installeerden we een volledige keuken met alle nieuwste toestellen uit het Zanussi assortiment. Tijdens een doorgedreven video- en fotoshoot brachten we de producten en functionaliteiten volgens een op voorhand uitgeschreven scenario uitvoerig in beeld.

Het resultaat na drie opnamedagen? Een professionele brand movie met voice-over in drie talen: Vlaams, Nederlands en Frans. Ook de sales director van Zanussi België en de commercieel directeur van Zanussi Nederland maakten hun opwachting en deelden voor de camera hun ervaringen in de vorm van een testimonial.

 

Beelden versterken salespresentatie

De beelden en video’s die onze video- en fotografen tijdens de opnamedagen geshoot had, leenden zich perfect tot overtuigend salesmateriaal. Daarmee stelden we een interactieve salespresentatie samen met een algemene introductie over Zanussi en een toelichting van de verschillende USP’s van de toestellen.

En als uitsmijter: snackable online video’s

Ten slotte knipten we de brand movie op in verschillende korte video’s per productcategorie. Kookplaat, oven of vaatwasser. De filmpjes geven de consument een mooi overzicht van alle innovaties. Ideaal om online in te zetten of als dienst na verkoop.

Zanussi beschikt nu over de perfecte salestools om zijn nieuwigheden via diverse kanalen in de markt te zetten!