Drupal 7 is end of life. Vanaf november worden websites die draaien op de verouderde versie van het populaire platform niet langer ondersteund. Om beveiligingsrisico’s te vermijden en een vlotte werking te garanderen koos E-gas voor een upgrade naar Drupal 9. Wij gaven volle gas om het migratietraject vóór de deadline te voltooien.

Drupal 7 is out, leve Drupal 9

De coronapandemie bracht nog uitstel, maar eind november is het definitief over en uit voor Drupal 7. Vanaf dan worden websites met een verouderde versie van het Open Source CMS niet meer ondersteund. Dat brengt onvermijdelijk risico’s met zich mee. Websites in Drupal 7 worden kwetsbaarder voor hackers die met gegevens van gebruikers aan de haal kunnen gaan. Daarom adviseerden we E-gas te migreren naar Drupal 9.

E-gas website blijft GDPR compliant

Drupal 9 is de meest recente versie van het CMS-platform (Drupal 10 komt er in juni aan!). In vergelijking met Drupal 7 wordt die wél nog volop ondersteund door de Drupal community. Veiligheidslekken zijn dus uitgesloten en de privacy van de gebruikers blijft gegarandeerd, een must in dit GDPR-tijdperk. Alleen dat was voor E-gas al een reden om z’n site te updaten.  

 

 

UX-structuur op basis van de touchpoints

Het flexibele en gebruiksvriendelijke karakter van Drupal 9 kwam E-gas alvast goed uit. De leverancier van propaangas wilde zich al langer sterker profileren naar zijn verschillende doelgroepen. Na een rondje wireframing hertekenden we daarom de structuur van de site. Het resultaat? Vandaag voelen zowel particulieren als professionals, architecten en installateurs zich aangesproken en vinden ze er allemaal content op hun maat. Digitale touchpoints in een UX-design om het contact met de doelgroepen te boosten! E-gas kan de toekomst met vertrouwen tegemoetzien.

Nog meer voordelen van een Drupal 9 upgrade?

Een migratietraject naar Drupal 9 vraagt technisch heel wat coding van onze developers. Maar eenmaal de ontwikkelingsfase is afgerond, presteert de site beter en is hij stabieler dan ooit. En, vooral, de content kan véél makkelijker worden gestructureerd, beheerd en geïntegreerd. Onder andere dankzij de handige WYSIWYG modules.