‘Zie ze groeien’ groeit verder

Interactieve groeidoos

Na twee jaar is het educatieve schoolproject van meststoffenfabrikant OSMO niet langer groen achter de oren. Sterker nog, in 2016 krijgt het een forse groeischeut. Met nieuwe acties, fris vormgegeven communicatietools en een nog interactievere website. D’M&S trok daarvoor alle registers open.

De kiem van ‘Zie ze groeien’ anno 2016 wordt de Groeidoos. Die bevat naast zaadjes, turfpotjes en meststof, heel wat educatief materiaal. Ook de doos zelf maakten we interactief. Met een Groeispel bijvoorbeeld, of de Dikke-Duim-Boom en een aantal groei-experimentjes. Ze is ten slotte ook een handige verzamelbox.

Kant-en-klaar lesmateriaal

De doelstelling van ‘Zie ze groeien’ blijft onveranderd: scholen doen uitgroeien tot groene, gezonde en gezellige omgevingen. Daarvoor is interactie nodig en dus doen we er dit jaar een schepje bovenop. Met de vijfsterrenschooluitdaging onder andere. Elke geslaagde opdracht is goed voor een ster, en dat kan dan weer het bezoek van die andere ster opleveren: ‘Zie ze groeien’-meter Dina Tersago.

Nieuw is ook de Groeiagenda, een praktische handleiding voor leerkrachten waarin alle onderdelen van het groenevingersproject in detail staan uitgelegd. Geen overbodige luxe, want de vierkantemetertuin uit het eerste jaar is ondertussen uitgegroeid tot een flink uit de kluiten gewassen project. Een project dat dankzij de samenwerking met GoodPlanet nu ook perfect aansluit op de leerplandoelstellingen.

Website in het nieuw

De opgefriste website www.ziezegroeien.be is een echte grabbelton geworden, waarmee ook (groot)ouders aan een groene thuis kunnen bouwen. De groeipagina van de (klein)kinderen bekijken, foto’s liken, recepten en groentetips opvragen, de tuinkalender en videoboodschappen bekijken, … Het gaat allemaal even vlot. Ook een fotowedstrijd met kinderen en groenten in de hoofdrol zorgt voor nog meer interactie. Likes oogsten is de boodschap.

Voor de leerkrachten ontwikkelden we een heuse ‘Zie ze groeien’-app. Terwijl de plantjes omhoog schieten, groeit dus ook het project mee met zijn tijd.

Meer over ‘Zie ze groeien’ leest u binnenkort in Update Magazine.