Voka houdt sprankelende nieuwjaarsreceptie

Michel en ministers

Op maandag 4 januari verzamelden de Vlaamse politieke en economische elite in hartje Brussel voor de nieuwjaarsreceptie van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen. In het statige kader van Bozar klonken de meer dan 700 aanwezigen, waaronder premier Charles Michel, verschillende ministers, staatssecretarissen en parlementsleden, op 2016. Na de ontvangst met bubbels en de beste wensen van gedelegeerd bestuurder Hans Maertens volgde een debat dat in het teken stond van het Voka-thema van dit jaar: durven, vernieuwen en veroveren.

Dynamisch debat

Aan het panelgesprek namen vier ondernemers deel: Alain Bernard van DEME, Christian Van Thillo van De Persgroep, Katrien Devos van Zembro en Pieterjan Bouten van Showpad. Zij kwamen vertellen over hoe zij in hun markt bezig zijn de wereld te veroveren. VRT-nieuwsanker Hanne Decoutere leidde alles in goede banen, maar het waren vooral de introductiefilmpjes van elke deelnemer die het debat meer schwung gaven. Onze video-afdeling had eerder op de avond ook al de toespraak van Hans Maertens extra dynamisch gemaakt met een flitsende terugblik op 2015, animated movie style.

Veilig netwerken

Kersvers Voka-voorzitter Paul Kumpen sloot het ‘showgedeelte’ af met een, naar jaarlijkse gewoonte, duidelijk signaal aan vakbonden en regering. Daarna was het tijd voor een culinair walking diner. De aanwezigheid van de talrijke prominenten vereiste trouwens, in de huidige omstandigheden, een verhoogde aandacht voor security in en rond het gebouw. Maar ook dat aspect van de event organisatie hadden we perfect onder controle. Bij het naar buiten gaan kregen alle aanwezigen ten slotte nog een passend geschenk: een gift bag met daarin onder andere het Voka-jaarverslag 2015, gedrukt op 15.000 exemplaren door onze collega’s van Offline.

Kortom, we maakten van dit netwerkmoment bij uitstek een veilig, boeiend en sprankelend evenement. Een goede start van het nieuwe jaar.