Het juiste kader voor TINTTO

Interieur en decoratie

Tintto is een kwaliteitslabel voor onafhankelijke interieurdecoratiezaken. Verspreid over heel België zijn er 27 winkels die ermee uitpakken. Het label staat garant voor de expertise en professionele aanpak van de leden. Kortom, wie kleur- en interieuradvies wilt, inspiratie nodig heeft of benieuwd is naar de nieuwste decoratietrends vindt in een Tintto-winkel alles wat hij zoekt. Van een ruim aanbod van verven en behangpapier tot zonwering en vloerbekleding in vast tapijt, vinyl, parket en laminaat.

Communicatiecombinaties

Om het label bekend te maken bij het grote publiek, lanceerden we begin dit jaar al een nieuwe huisstijl. Het logo werd opgefrist en een baseline eraan toegevoegd. Die benadrukte dat je voor alle mogelijke combinaties van muur-, raam- en vloerdecoratie bij Tintto moet zijn. Vervolgens ontwikkelden we in de nieuwe stijl een aantal offline en online tools. We bedachten een concept dat de ‘merkbelofte’ van Tintto in het juiste kader plaatste en pasten het toe op allerhande promotiemateriaal: van huis-aan-huis bedeelde promokrantjes voor de verschillende winkels tot POS-materiaal en baanaffiches.

 

In de maand maart gaf een radiocampagne de naambekendheid extra kleur. Ondertussen hadden we ook al de website meer inhoud gegeven door er een aparte blogsite aan te koppelen. Daarop worden vandaag berichten gepubliceerd rond interieur en decoratie. Een handige en neutrale manier om de expertise van de Tintto-leden in de verf te zetten, de website search engine optimized te maken én meer traffic naar de winkels te genereren.

In het najaar pakken we uit met meer, maar daarover leest u alles in een volgend nummer van Update Magazine en op deze website.