Het mag, als je de regels volgt.

Plan je een personeelsfeest, productlancering, opening, teambuilding of ander bedrijfsevent? Maar weet je in deze coronatijden niet meer wat er wel of niet mag met je live communicatie?

Zo organiseer je een coronaproof event

Bedrijfsevenementen kunnen weer en dat is goed nieuws. Als ‘evenementen in de privésfeer’ zijn ze wel aan bepaalde voorwaarden gebonden. Om alle misverstanden te vermijden, zetten we hier de belangrijkste richtlijnen op een rij:

  • Je moet samenwerken met een professionele organisator zoals een eventbureau.
  • Je dient het horecaprotocol te volgen (max. 10 personen per tafel, mondmaskers op als je rondloopt, bediening aan tafel, (live) muziek mag – dansen niet, gastenlijst voor eventuele contacttracing…).
  • Het aantal personen dat aanwezig mag zijn is afhankelijk van de grootte van de zaal.

Onze eventmanagers zijn volledig op de hoogte van alle do’s & dont’s en adviseren je graag voor een geslaagde coronaproof organisatie van je evenement.

Bedrijfsevent? Vraag je subsidie aan!

Organisatoren kunnen bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen een terugbetaalbaar voorschot aanvragen voor de organisatie van nieuwe evenementen. Voor evenementen die nog dit jaar plaatsvinden, moet je dat uiterlijk voor 2 oktober 2020 doen. Voor events die plaatsvinden tussen 1 januari 2021 en 1 oktober 2021 kan je dat doen vanaf 5 oktober 2020 (deadline 9 november 2020).

Goed om weten: “De verplichting tot terugbetaling vervalt indien het event geannuleerd wordt omwille van overheidsmaatregelen met betrekking tot COVID-19. Het voorschot bedraagt minimum €25.000 en maximum €800.000 en is beperkt tot maximaal 60% van de totale kost van het event, exclusief voeding en drank. De steun wordt beperkt tot de niet recupereerbare kosten en onvermijdbare facturen.”

En wat met beurzen?

Beurzen mogen ook opnieuw worden opgezet. Het zijn evenwel publieke evenementen en daarvoor gelden andere regels dan voor bedrijfsevents.                                               

  • Er is max. 1 bezoeker per 10 m2 toegelaten.
  • Zoals bij elk indoor publiek event mag je 200 personen ontvangen (400 outdoor).
  • Voor hogere aantallen kan een uitzondering worden aangevraagd bij het lokale bestuur.

Jouw event of beurs organiseren?

Contacteer ons.